Anketa: Šta Amerikanci misle o Trumpu 100 dana pred izbore

Većina republikanaca - 81 posto podržava Trampa (EPA)

Tačno 100 dana do izbora u novembru, više Amerikanaca misli da SAD ide u pogrešnom smjeru, nego u bilo kom momentu u toku mandata predsednika Donalda Trumpa, navodi se u novoj anketa agencije AP i Centra za istraživanje javnosti NORC, prenosi Tanjug.

Prema rezultatima istraživanja, način na koji se predsjednik bori protiv korona virusa podržava 32 posto Amerikanaca, prenosi Glas Amerike, dodajući da i njegov odnos prema ekonomiji, njegov lični pečat u mandatu, ima smanjenu podršku posljednjih mjeseci.

Čak iako pokuša da se fokusira na trku protiv najvjerovatnijeg protivnika iz redova demokrata Joea Bidena, na različitim kulturnim temama i porukama o “redu i zakonu”, Trumpove šanse za reizbor biće usko povezane sa načinom borbe protiv pandemije i da li će glasači vjerovati da će se zemlja vratiti u normalu pod njegovim vodstvom, dodaje Glas Amerike.

Amerikanci misle da je ekonomija u lošem stanju

Anketa AP i NORC pokazuje da osam od 10 Amerikanaca smatra da zemlja ide u lošem pravcu, što je više nego kada je Trump preuzeo funkciju.

U istraživanju se dodaje da 38 odsto Amerikanaca misli da je nacionalna ekonomija u dobrom stanju, što je pad od januara prije pandemije, kada je to mislilo 67 posto ispitanih.

Oko 38 posto Amerikanaca podržava način na koji radi predsednik, što je pad od početka pandemije, navodi se.

Većina republikanaca – 81 posto podržava Trampa, dok 68 procenata podržava način na koji se nosi sa pandemijom.

Izvor: Agencije