Andrea Pirlo se vratio u Juventus

Pirlo je izuzetno uspješnu profesionalnu karijeru počeo u Bresciji, a zatim je igrao za Reggianu, Inter, Milan, Juventus i na kraju New York City (Reuters)

Andrea Pirlo, nekada jedan od najboljih veznih fudbalera svijeta, vratio se u Juventus gdje će raditi kao novi trener drugog tima (U23) Juventusa, prenosi Anadolija.

“Danas je početak nove avanture za Andrea Pirlu i Juventus, koji se nakon pet godina vratio da radimo zajedno”, potvrđeno je na zvaničnoj stranici Juventusa.

Karijeru je okončao 2017. godine u New York Cityju. Ranije je saopćeno da će nekadašnjem italijanskom asu pomoćnik biti Roberto Baronio, trenutno trener u omladinskom pogonu Napolija.

Baronio je zajedno s Pirlom 2000. godine u dresu mlade reprezentacije Italije osvojio Evropsko prvenstvo, a zajedno su igrali i na Ljetnim olimpijskim igrama iste godine.

Uspješna karijera

Pirlo na klupi mijenja Fabija Pecchia, koji je Juventus U23 vodio do trijumfa u Kupu Italije Serie C, ali u prvenstvu nije uspio izboriti plasman u Seriju B.

Pirlo je izuzetno uspješnu profesionalnu karijeru počeo u Bresciji, a zatim je igrao za Reggianu, Inter, Milan, Juventus i na kraju New York City.

S Milanom je dva puta bio prvak Evrope i jednom svijeta.

Nacionalnu titulu osvajao je šest puta, dvije s “rossonerima” i četiri s Juventusom.

U dresu reprezentacije Italije, s kojom je bio svjetski prvak 2006. godine, odigrao je 116 utakmica i postigao 13 golova.

Izvor: Agencije