Oglasi

Amiru Zukiću i ostalim produžen pritvor

Općinski sud u Sarajevu produžio pritvor za dva mjeseca generalnom sekretaru SDA i ostalim uhapšenim za korupciju.
Zukić je, koristeći se svojim utjecajem, preko Džananovića realizirao nezakonita zapošljavanja u Elektroprivredu BiH, tvrde tužiociAl Jazeera

Općinski sud u Sarajevu donio je odluku o produženju pritvora generalnom sekretaru SDA Amiru Zukiću i ostalim uhapšenim u akciji "Bosna" za još dva mjeseca, prenose bh. mediji.

Prema optužnici Amir Zukić, Safet Bibić, Nedžad Trako, Senad Trako i Ramiz Karavdić počinili su krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnih djela, u vezi sa krivičnim djelom primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem te krivično djelo protuzakonito posredovanje, javljaju bh. mediji.

Postupajuće tužiteljice uz optužnicu su predložile Općinskom sudu u Sarajevu produženje pritvora Amiru Zukiću, Safetu Bibiću, Senadu i Nedžadu Traki, Ramizu Karavdiću, Esedu Džananoviću i Seidu Fazlagiću, što je Sud na današnjem zasjedanju i prihvatio.

Optuženi visoki funkcioneri SDA

Općinski sud u Sarajevu ranije je potvrdio je optužnicu protiv Amira Zukića i ostalih osumnjičenih u akciji "Bosna", a koju je prethodno podiglo Tužilaštvo Kantona Sarajevo (KS).

Optužnica je potvrđena protiv Amira Zukića i njegovog vozača Seida Fazlagića, izvršnog direktora Elektroprivrede BiH Eseda Džananovića, potpredsjednika SDA Asima Sarajlića, te Safeta Bibića, Senada i Nedžada Trake, Ramiza Karavdića i Mirsada Kukića.

Kako se navodi u optužnici, Zukić i Bibić terete se da su tokom 2016. godine organizirali grupu kojoj su se pridružili Senad i Nedžad Trako te Ramiz Karavdić, koji su, kao članovi grupe, pronalazili osobe spremne dati novac za zaposlenje u Elektroprivredu BiH, nakon čega je Zukić, koristeći se svojim utjecajem, preko Džananovića realizirao nezakonita zapošljavanja u ovo preduzeće.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.