Američki vojnici vatrometom napravili incident u Južnoj Koreji

Plaže širom Južne Koreje ponovo su otvorene za građane, uz obavezu da se ponašaju u skladu s mjerama (EPA)

Deseci stranih državljana, za koje se pretpostavlja da su američki vojnici, uznemirili su građane primorskog grada Busana u Južnoj Koreji pravljenjem vatrometa na plaži u subotu navečer.

Oni su na plaži proslavljali Dan nezavisnosti SAD-a, zbog čega je policija morala intervenirati i čak uhapsiti neke od njih, prenosi Tanjug, pozivajući se na agenciju Yonhap.

Vojnici su ispalili nekoliko vatrometa ka nebu, čak i ka građanima, što je trajalo oko dva sata.

Policija navodi da je primila više od 70 poziva građana koje je ova situacija uznemirila, tim prije što stranci nisu, kako navodi policija, nosili zaštitne maske i pridržavali se distance.

Ispalio vatromet ka građanima

Policija navodi da su američki vojnici ispaljivali vatromete bez dozvole ka građanima i da su se podsmijavali policiji, zbog čega je u smirivanjuu situacije učestvovalo šest patrolnih vozila.

Uprkos prisustvu policije, vojnici nisu prestali ispaljivati vatromet, a vojnik u 20-im godinama koji je ispalio vatromet ka građanima je uhapšene.

Plaže širom Južne Koreje ponovo su otvorene za građane, uz obavezu da se posjetioci ponašaju u skladu s mjerama uvedenim radi sprečavanja širenja korona virusa.

Izvor: Agencije