Oglasi

Američki gradovi ne žele sudjelovati u protjerivanju imigranata

Akcija saveznih vlasti trebala bi obuhvatiti 10 gradova i 2000 porodica koje su dobile nalog za deportaciju.
Američki gradovi očekuju val racija protiv imigranata EPA

Američki gradovi koji očekuju val racija protiv imigranata kako bi se deportiralo nedavno pristigle obitelji koje u zemlji borave ilegalno objavili su da neće surađivati sa saveznim vlastima u tome.

U razgovoru s novinarima ovaj tjedan, Mark Morgan, obnašatelj dužnosti direktora Američke imigracijske i carinske službe (ICE), rekao je da će meta akcije njegove agencije biti obitelji koje su dobile nalog imigracijskog suda da moraju otići.

The Washington Post je u petak objavio da bi operacija trebala početi u nedjelju i obuhvatiti do 2000 obitelji koje su dobile naloge za deportaciju u deset američkih gradova, uključujući Houston, Chicago, Miami i Los Angeles.

Chicago onemogućio pristup podacima gradske policije

Glasnogovornik ICE-a nije želio vijest komentirati, kazavši da neće objavljivati pojedinosti dok operacija ne bude završena.

Gradonačelnica Chicaga Lori Lightfoot kazala je da je ICE-u onemogućila pristup bazama podataka gradske policije zbog najave te akcije.

Policija Los Angelesa također je na Twitteru objavila da neće sudjelovati niti pomagati u toj akciji.

Gradonačelnik Houstona Sylvester Turner istaknuo je u priopćenju "bogat kulturni doprinos" imigranata u gradu i poručio: "Grad ne pokušava raditi posao ICE-a, niti ga ne pokušava omesti".

S tim u vezi, guverner Teksasa najavio je da će na granici rasporediti 1000 pripadnika Nacionalne garde ustvrdivši da je u zadnja tri tjedna uhićeno više od 45.000 ljudi zbog ilegalnog prelaska granice.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.