Oglasi

Američka vojska ubila 18 pripadnika Al-Shababa

Američke snage izvele su napad legitimne odbrane na borce Al-Shababa 50 kilometara sjeverozapadno od Kismaya, na jugu zemlje.
Sjedinjene Američke Države podržavaju borbu protiv Al-Shababa u SomalijiAl Jazeera

Američka vojska je bombardirala položaje somalskih pripadnika oružane grupe Al-Shabab, povezanih s Al-Kaidom, na jugu zemlje i ubila ih 18 u zračnom napadu "legitimne odbrane", objavile su vlasti.

"Američke snage izvele su napad legitimne odbrane na borce Al-Shababa 50 kilometara sjeverozapadno od Kismaya, na jugu zemlje", navela je američka komanda za Afriku u saopćenju objavljenom u subotu.

U koordinaciji s Vladom Somalije

"Američki zračni napad je izveden nakon što su napadnute Sjedinjene Američke Države i partneri. Izveden je u koordinaciji s Vladom Somalije“, navodi se u tekstu.

"Procjenjujemo da je u napadu ubijeno 18 terorista. Još dvojicu terorista ubile su somalske snage toekom borbe“, navodi se.

Sjedinjene Američke Države podržavaju borbu protiv Al-Shababa, koju vode savezna somalska Vlada i Misija Afričke unija u Somalije - AMISOM, koja se nalazi u zemlji od 2007. godine.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.