Ambasador Kosova Đokoviću: Ostaješ primitivac i šovinista

Ambasador Kosova u Bugarskoj Edon Cana komentarisao je na Twitteru način na koji su teniseri Srbije proslavili pobjedu na ATP Cupu u Australiji.

U video zapisu koji je podijeljen na društvenim mrežama vidi se kako Novak Ðoković i Viktor Troicki pjevaju “Marš na Drinu”, dok je na drugom snimku uslijedilo zajedničko pjevanje pesme “Vidovdan”.

“Nakon vojnog marša, nastavili su sa Kosovom. Možeš biti ATP pobjednik, ali ostaješ primitivac, zaostao i običan balkanski nacionalista i šovinista. Nije slučajno što je Novak Ðoković najmanje voljen teniski šampion u historiji”, napisao je Cana na Twitteru. 

Đokovićev otac: Kosovo će uvijek biti srce Srbije

Teniska reprezentacija Srbije osvojila je premijerno izdanje ATP Cupa u Sydneyju, nakon što je u finalu poslije preokreta pobijedila Španiju ukupnim rezultatom 2:1.

Novakov otac, Srđan Đoković izjavio je za Prvu TV da je njegov sin “nacionalista, kao što je i on, ali i većina ljudi u Srbiji”.

“To nije ništa ružno, mi volimo svoj narod i svoju zemlju. Ali ne mrzimo tuđ narod i tuđu zemlju. Vi ste ušli u našu zemlju i da znate da je to naša sveta zemlja, kao što je za Jevreje Jerusalim. Prema tome, mi ćemo uvek biti uz naše Kosovo i naš narod dole i nemojte da mislite da će se tu nešto promeniti za 10, 20, 100 ili 1.000 godina. Uvek će Kosovo biti srce Srbije”, kazao je Srđan Đoković, prenosi B92.

Izvor: Agencije