Ambasada SAD-a: Vlada Srbije da svima obezbijedi pristup medijima

Zastupnici će imati pregrade od pleksiglasa (Al Jazeera)

Američka ambasada u Srbiji saopštila je da je na Vladi Srbije da obezbijedi da svi politički stavovi imaju fer pristup medijima, a da je na političkim strankama da učestvuju u političkom procesu.

“Na vladi je da obezbijedi da svi politički stavovi imaju fer pristup medijima, na političkim strankama je da učestvuju u političkom procesu, a na narodu Srbije je da i on u cjelini uzme učešće u tom procesu – bez miješanja u pravo drugih da to čine”, objavila je u ponedjeljak uveče ambasada na svom zvaničnom Twitter nalogu, prenosi Tanjug.

Godfrey razgovarao ‘s političkim liderima svih boja’

Ambasada dodaje da SAD vjeruje da je najbolje za Srbiju, kao i za svaku drugu demokratsku zemlju, da svi imaju priliku da učestvuju i izraze svoja gledišta u političkom procesu.

Prethodno je ambasador SAD-a u Srbiji Anthony Godfrey izjavio da je posljednjih sedmica imao priliku da razgovara “s političkim liderima svih boja” o predstojećim parlamentarnim izborima i da se nada da će svima koji žele da učestvuju na izborima to biti i omogućeno.

“Nadam se da će se građani Srbije potruditi da se njihov glas čuje na biralištima ovog mjeseca i da će svima koji žele da učestvuju to biti i omogućeno”, poručio je Godfrey na svom Twitter nalogu.

Izvor: Agencije