Oglasi

Albanija: Prva svečanost proglašenja hafiza nakon skoro 70 godina

Svečanost je održana u džamiji Paruce u Skadru na kojoj je zvanje hafiza steklo 13 osoba iz različitih albanskih gradova
Najmlađi hafiz koji je danas dobio tu časnu titulu ima 13, a najstariji 24 godineAnadolija

U gradu Skadru u Albaniji održana je svečanost proglašenja hafiza prvi put poslije komunističke vladavine u toj zemlji, javlja Anadolija.

Ovo je prva takva svečanost u Albaniji nakon skoro 70 godina.

Svečanosti u džamiji Paruce u Skadru, na kojoj je zvanje hafiza steklo 13 osoba iz različitih albanskih gradova, prisustvovao je veliki broj vjernika i gostiju među kojima je bio i ugledni turski učenjak Osman Nuri Topbas.

Kur'an uputa čovječanstvu

Topbas je tom prilikom kazao da je Kur'an uputa cijelom čovječanstvu sa jasnim pravilima i uputama prema kojima ljudi trebaju graditi najljepši karakter.

Ridvan Seferaj, još jedan gost iz Turske, kazao je da je presretan što je Albanija dobila 13 hafiza koji će čuvati Kur'an.

Najmlađi hafiz koji je danas dobio tu časnu titulu ima 13, a najstariji 24 godine.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.