Oglasi

Al Jazeera osvojila dvije nagrade

Nagradu su dobili dokumentarac Al Jazeere English o filipinskom predsjedniku Duterteu i web specijal o Antarktiku.
Dokumentarni film prikazuje prvih nekoliko mjeseci vladavine filipinskog predsjednika Rodriga DuterteaAl Jazeera

Al Jazeera English osvojila je dvije nagrade koje dodjeljuje Asocijacija međunarodnih emitera u Londonu.

Dokumentarac Stevea Chaoa Rodrigo Duterte: The President's Report Card osvojio je nagradu u kategoriji "Politika i biznis". Web specijal Tareka Bazleyja Putovanje na Antarktik, urađen u saradnji s novinarom Alaom Bataynehom, proglašen je najboljim interaktivnim sadržajem.

Dokumentarni film prikazuje prvih nekoliko mjeseci vladavine filipinskog predsjednika Rodriga Dutertea, koji je poveo rat protiv droge i korupcije.

Duterte je u ekskluzivnom intervjuu za Al Jazeeru govorio o svojoj kontroverznoj unutrašnjoj politici, te o otopljavanju odnosa s Kinom.

Filipinski predsjednik branio je svoju borbu protiv droge, u kojoj je, u vrijeme objave intervjua, ubijeno više od 3500 ljudi.

On je također priznao da je u sukobima ubijen veliki broj djece i nedužnih civila, nazivajući ih "kolateralnom štetom".

Bazleyjev izvještaj o Antarktiku prati naučnike tokom istraživanja o zatopljenju u regiji, što je utjecalo na životinjski svijet na ostatku planete.

Al Jazeera je od decembra 2016. do marta 2017. pratila Švicarski polarni institut u obilasku tog kontinenta.

"Ovo je priznanje kvalitetu našeg novinarstva i talentu naših timova", rekao je Giles Trendle, generalni direktor Al Jazeere English.

Izvor: Al Jazeera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.