Al Jazeera među najpoželjnijim poslodavcima

Al Jazeera Balkans našla se među 10 najpoželjnijih poslodavaca u ovoj godini

Najpoželjniji poslodavac u Bosni i Hercegovini u 2012. godini, prema izboru posjetilaca portala Posao.ba, jeste kompanija BH Telecom.

Među 10 najpoželjnijih poslodavaca u ovoj godini su i Elektroprivreda Bosne i Hercegovine, dm, ASA Group, UniCredit banka, Violeta, Raiffeisen banka, Coca-Cola, Authority Partners Inc. i Al Jazeera Balkans.

U istraživanju, koje je ove godine provedeno tokom januara, februara i marta, učestvovalo je 8.185 ispitanika iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, a broj ispitanika se iz godine u godinu povećava.

Ove godine izabrane kompanije od 11. do 30. mjesta svrstane su u sljedeće kategorije: proizvodno-prodajni sektor, finansijski sektor, informatika i telekomunikacije te farmacija.

Na ceremoniji u Sarajevu u četvrtak navečer istaknuto je da su u istraživanju ponuđeni i razlozi atraktivnosti zbog koje ispitanici smatraju određenu kompaniju najpoželjnijim poslodavcem.

Zaposleni ispitanici u Bosni i Hercegovini uglavnom ne rade za poslodavca kojeg smatraju najpoželjnijim, dok samo mali dio zaposlenih ispitanika ima tu sreću da je već zaposlen kod poslodavca kojeg smatraju najpoželjnijim.

Izvor: Agencije