Al Jazeera Forum: Takmičenje za mlade istraživače

Takmičenje podrazumijeva pripremu neobjavljenog i orginalnog istraživačkog rada (Al Jazeera)

Na Al Jazeera Forumu, devetom po redu, bit će pokrenut niz aktivnosti, uključujući prvo takmičenje za istraživače mlađe od 35 godina iz arapskog svijeta i šire.

Viši komitet za organizaciju Foruma objavio je da je konačni rok za dostavljanje dokumenata za učestvovanje, na arapskom i engleskom jeziku, kraj radnog dana utorka 10. aprila 2015.

Takmičenje podrazumijeva pripremu neobjavljenog i orginalnog istraživačkog rada od 2.500 do 3.000 riječi o temi ”Promjene u arapskom svijetu: pristupi i mogućnosti”. Također je potrebno napisati siže o ovoj temi od najviše 300 riječi.

Panel-diskusija

Komitet ističe da se istraživački rad i ispunjeni formular s ličnim podacima, koji se može pronaći na internetskoj stranici Al Jazeera Center for Studies, mogu poslati na mail adresu: youthplatform@aljazeera.net u word formatu.

Radovi poslani na bilo koji drugi način neće biti prihvaćeni, niti će biti prihvaćeni ako su poslani bez priložene fotokopije autorovog pasoša. 

Komitet, također, pojašnjava da će sve radove pregledati vanjski panel koji ne čine zaposlenici Al Jazeere, a rezultati će biti objavljeni između 25. i 30. aprila 2015.

Panel će predočiti uži izbor, pet najboljih istraživačkih radova, a njihovi autori bit će pozvani kao specijalni gosti na 9. Al Jazeera Forum.

Svi detalji o uvjetima takmičenja dostupni su na stranici: http://forum.aljazeera.net

 Al Jazeerin Forum održat će se u Dohi između 4. i 6. maja 2015. godine, a tema će biti “Konflikti i promjene u arapskom svijetu”.

Forum je prilika da se prikaže uloga Al Jazeere u medijima i politici i da se vidi doprinos ove medijske kuće, koja je jedna od vodećih u svijetu. Forumu će prisustvovati vodeći svjetski političari, intelektualci, medijske ličnosti i aktivisti.

Ovogodišnji Al Jazeera Forum organizira Al Jazeera Center for Studies u partnerstvu sa drugim sektorima mreže, da bi fokus Foruma bio raznolikiji i da se krug učesnika, koji su povezani s arapskim medijima, proširi.

Izvor: Al Jazeera