Akcija ‘Hello, I am a Muslim’ na ulicama Londona

Mladi su građanima na ulicama Londona dijelili ruže kako bi otklonili predrasude prema muslimanima (Anadolija)

Skupina muslimana dijelila je na ulicama Londona ruže kako bi na taj način otklonila predrasude koje postoje prema muslimanima, javlja Anadolija.

Nekoliko mladih muslimana ispred željezničke postaje King's Cross postavilo je štand koji su posjećivali brojni zainteresirani prolaznici.

Organizatori su s njima srdačno razgovarali te im pružili osnovne informacije o događaju koji su organizirali u cilju promidžbe mira i dijaloga u svijetu.

Događaj u britanskoj prijestolnici samo je dio šireg programa koji se ovog tjedna, u organizaciji Islamske zajednice Milli Gorus (IGMG), održava diljem Europe, Kanade i Australije.

Akcija i u Kanadi i Australiji

“Tisuće mladih muslimana koji žive u Europi, Kanadi i Australiji ovog će se tjedna predstaviti drugima na ulicama svojih gradova uz poruku ‘Zdravo, ja sam musliman’. Neposredan razgovor s ljudima najprirodniji je i najbolji način za promidžbu razumijevanja i empatije”, navodi se u priopćenju IGMG-a.

Kemal Ergun, predsjednik Islamske zajednice Milli Gorus, kazao je kako je cilj manifestacije “Hello, I am a Muslim” ohrabriti dijalog i suradnju muslimana i nemuslimana.

Organizatori očekuju da bi u toj manifestaciji moglo sudjelovati više od 500 džemata u Europi.

Izvor: Agencije