Oglasi

Akar i Shanahan o partnerstvu Turske i SAD-a

Tokom susreta u Pentagonu bilo je riječi o posljednjim dešavanjima u Siriji, bilateralnim odnosima, drugim sigurnosnim pitanjima i saradnji.
Dvojica zvaničnika su razgovarali i o formiranju sigurne zone u SirijiAnadolija

Ministar odbrane Turske Hulusi Akar i zamjenik ministra odbrane Sjedinjenih Američkih Država Patrick Shanahan sastali su se u ponedjeljak u Pentagonu.

U saopćenju turskog Ministarstva odbrane se navodi kako se Akar tokom posjete SAD-u sastao i sa Shanahanom, javlja agencija Anadolija.

Navodi se kako je tom prilikom bilo govora o posljednjim dešavanjima u Siriji, bilateralnim odnosima, drugim sigurnosnim pitanjima i saradnji u oblasti odbrambene industrije.

Strateško partnerstvo

Dvojica zvaničnika su razgovarali i o formiranju sigurne zone u Siriji, kupovini ruskog raketnog sistema za protivzračnu odbranu S-400, američkim avionima F-35 i dešavanjima u Istočnom Mediteranu.

Tokom susreta je naglašen značaj saradnje u okviru strateškog partnerstva Turske i SAD-a za stabilnost i sigurnost dviju država, regije i cijelog svijeta.

Akar je u ponedjeljak navečer u Washingtonu prisustvovao 37. redovnom godišnjem zasjedanju Privrednog vijeća američko-turske saradnje - TAIK i Američko-turskog vijeća - ATC.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.