Oglasi

Air Canada će otpustiti 20.000 radnika

Iz najveće kanadske aviokompanije kažu kako je zbog bolesti COVID-19 broj letova smanjen za 95 posto i ne očekuju skoru normalizaciju poslovanja.
Iz Air Canade, koja ima više od 38.000 uposlenika, kažu kako će otpuštanja utjecati na više od polovine zaposlenihEPA-EFE

Najveća kanadska aviokompanija Air Canada planira otpustiti najmanje 20.000 zaposlenih zbog posljedica pandemije korona virusa.

Iz Air Canade, koja ima više od 38.000 uposlenika, kažu kako će otpuštanja utjecati na više od polovine zaposlenih, prenosi Fena, pozivajući se na AFP.

Dodaju kako ih je COVID-19 prisilio da smanje broj letova za 95 posto i ne očekuju da će se uskoro normalizirati poslovanje.

Mjera stupa na snagu 7. juna

Kanadski avioprevoznik najavljuje da će njihova radna snaga biti smanjena za 50 do 60 posto, a mjera će stupiti na snagu 7. juna.

Air Canada je u martu najavila da će otpustiti gotovo polovinu zaposlenih u okviru smanjenja troškova.

U aprilu je ponovo zaposleno 16.500 otpuštenih stjuardesa, mehaničara i agenata za usluge kupcima, nakon što je Vlada najavila plan subvencioniranja plata, ali se nije obavezala da će održati program poslije 6. juna.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.