Ahmeti: Nuđena mi je podjela Makedonije, ali sam odbio

Ali Ahmeti
Ahmeti kaže da je makedonskim političarima rekao da je država njegova, koliko je i njihova (Al Jazeera)

Čelnik albanske vladajuće stranke u Sjevernoj Makedoniji DUI, Ali Ahmeti, izjavio je da mu je u prošlosti bila nuđena podjela Makedonije po etničkim linijama, ali da ju je, kako kaže, ekspresno odbio, prenosi Tanjug.

Skopski portal Plusinfo piše da je Ahmeti istaknuo da bi svaka podjela Sjeverne Makedonije bila štetna i za Albance i za Makedonce u toj zemlji.

“Imao sam ponudu čelnika veliki političkih stranaka za podjelu Makedonije, ali sam odmah odbio tu ponudu. Jer svaka podjela ove zemlje bi bila štetna. Vrlo štetna za Albance, ali i za Makedonce”, naglasio je Ahmeti u intervjuu za ABC News, kako prenosi Tanjug.

‘Postigli smo ciljeve’

Rekao je i da nije moguće dijeliti neke stvari “nožem” i da bi, da se dogodilo, to utjecalo na kreiranje novih manjina i u Albaniji i u Makedoniji, “što bi otvorilo nove rane”.

“Mi nismo prihvatili podjelu Makedonije. Ja sam i makedonskim političarima rekao da je ova država moja, koliko je i njihova. Želim da imamo naše simbole i jezik i mi smo postigli te ciljeve. Imamo Sveučilište, jezik u Sobranju i u institucijama, kao i naše simbole”, zaključio je Ahmeti, prenosi agencija.

Izvor: Agencije