Agenti uhapsili demonstrante u ambasadi Venecuele u SAD-u

SAD, Venecuela, Ambasada
Demonstranti su se protivili američkoj intervenciji da svrgne Nicolasa Madura i postavi Juana Guaidoa (EPA)

Američki savezni agenti upali su u četvrtak u veleposlanstvo Venezuele u SAD-u i izbacili manju skupinu ljudi koji su ondje prosvjedovali protiv američke politike prema toj naftom bogatoj državi.

Tako je otvoren put da se diplomatsko predstavništvo preda izaslaniku oporbenog vođe Juana Guaidoa u SAD-u, prenosi Hina.

Pripadnici triju aktivističkih udruga su sredinom travnja zauzeli veleposlanstvo u četvrti Georgetown u Washingtonu, rekavši da su “gosti” venezuelske Vlade.

Oni se protive američkoj intervenciji da se svrgne predsjednika Nicolasa Madura i postavi Guaidoa, oporbenog vođe i samoproglašenog prijelaznog predsjednika države.

State Department: Guaido zatražio pomoć

Agenti su u četvrtak uhitili četvoro preostalih prosvjednika, nakon što su isključili struju i vodu i nakon što su se oglušili na pozive da napuste veleposlanstvo, kažu iz aktivističkih udruga.

Američka tajna služba potvrdila je da su policajci pomogli saveznim agentima iz diplomatske sigurnosne službe State Departmenta da izvrše nalog za uhićenje.

Glasnogovornica State Departmenta izjavila je da je, kako kažu, Guaidova vlada, koju SAD smatra legitimnom, zatražila pomoć u izbacivanju prosvjednika iz veleposlanstva.

Nijedna američka agencija nije objavila kakva optužba prijeti prosvjednicima.

Izvor: Agencije