Afganistanac ubijen u skloništu za azilante

Sudu je azilant rekao kako mu je novac trebao da bi pomogao bolesnim roditeljima u Sudanu (EPA)

Izbjeglica afganistanskog podrijetla izboden je nožem na smrt u skloništu za azilante u njemačkom gradu Hasslochu, a pripadnici policije uhitili su ubojicu, objavili su lokalni mediji.

Afganistanca starog 22 godine ubio je njegov četiri godine stariji zemljak u pokrajini Rhineland-Palatinate na jugozapadu Njemačke, prenosi AP.

“Žrtva je nekoliko puta ubodena nožem u grudi”, rekao je glavni tužitelj Hubert Stroeber.

Kako kaže, razlog svađe za sada nije poznat, a ubica je u počinjenju zločina koristio kuhinjski nož.

Istražitelji su potvrdili kako su se dvojica Afganistanaca prethodno posvađala u svojoj sobi, koju su dijelili sa šest drugih izbjeglica.

Incidenti i drugdje

Sličan incident dogodio se prije nekoliko dana u mjestu Kelkheim u saveznoj državi Hesse, kada je 21-godišnjak ozlijeđen u tučnjavi s drugim izbjeglicom.

Policija je uhitila 16-godišnjaka za koga se vjeruje da je ranio mladog muškarca u grudi. Nije navedeno odakle su sudionici incidenta.

U nedjelju se dogodio veći incident, kada su se stotine tražitelja azila, koje žive u skloništu na nekadašnjem berlinskom aerodromu Tempelhof, međusobno potukle.

Zbog sukoba je bilo pozvano najmanje 120 policajaca, koji su nakon smirivanja sukoba uhitili 20 sudionika masovne tučnjave.

Njemačke vlasti pokušavaju organizirati razne aktivnosti, poput edukacijskih tečajeva ili sportskih igara, kako bi izbjeglice što korisnije provele svoje dane u skloništima.

Njemačka je samo ove godine registrirala najmanje milijun tražitelja azila.

Izvor: Agencije