Oglasi

Afera Boeing MAX: Fokus na sistem za sprečavanje zatajenja motora

Mediji javljaju da su stručnjaci došli do preliminiranih zaključaka da se prije pada etiopskog aviona aktivirao sistem MCAS.
Ethiopian Airlines, Zrakoplov, Avion, Nesreća, Boeing Boeing je saopćio da je greška u sistemu MCAS uzrokovala pad aviona 737 MAX i izvinio se zbog žrtavaEPA - Arhiva

Istražitelji u slučaju pada zrakoplova Boeing 737 MAX u Etiopiji, pri čemu je poginulo 157 ljudi, došli su do preliminarnih zaključaka da se prije nego što je zrakoplov pao na zemlju aktivirao sustav za sprečavanje zatajenja rada motora, objavio je Wall Street Journal u petak, citirajući stručnjake koji su izvijestili o tome.

Američki sigurnosni stručnjaci analizirali su podatke "crne kutije" etiopskog zrakoplova na letu 302, izvijestile su o istrazi četiri osobe za Reuters u četvrtak, kako prenosi Hina.

Preliminarno izvješće očekuje se sljedeći tjedan, rekli su američki dužnosnici.

Zrakoplov je pao 10. ožujka, kratko nakon što je poletio iz Addis Abebe.

Istražitelji smrtonosnog pada zrakoplova 737 MAX u Indoneziji u listopadu također su se fokusirali na sustav za sprečavanje zatajenja rada motora, nazvan MCAS.

Regulatori znali za problem kontrole kuta nosa aviona

Boeing je u srijedu rekao da će planirani popravak softvera spriječiti pogreške u aktiviranju sustava koje se nalazi u središtu pozornosti u pogledu sigurnosti.

Boeingov zrakoplov koji se najbrže prodaje, s narudžbama vrijednim više od 500 milijardi dolara, prizemljen je po nalogu Federalne zrakoplovne uprave (FAA) i drugih regulatornih agencija, iako je zrakoplovnim tvrtkama dopušteno da lete u njima bez putnika kako bi premjestili zrakoplove u druge zračne luke.

Tvrtka je rekla kako je osmislila paket mjera za obuku koji svi piloti 737 MAX moraju proći prije no što bude ukinuta zabrana letenja.

Trajanje i kvaliteta obuke koju su Boeing i zrakoplovne tvrtke osigurali pilotima 737 MAX jedno je od pitanja koja se istražuju, dok istražitelji diljem svijeta nastoje utvrditi uzroke pada dva zrakoplova 737 MAX unutar pet mjeseci.

Američko ministarstvo pravosuđa istražuje Boeingove razvojne procese te se također fokusiralo na MCAS.

Američki i europski regulatori znali su najmanje dvije godine prije pada indonezijskog zrakoplova da uobičajena metoda kontrole kuta nosa zrakoplova 737 MAX možda ne funkcionira u uvjetima sličnim onima u dvije nedavne katastrofe, objavio je Reuters u petak citirajući dokument.

Podignuta prva tužba

U četvrtak je podignuta tužba protiv Boeinga na čikaškome saveznom sudu.

Boeing je tužila obitelj Jacksona Musonija, državljanina Ruande, koji je poginuo u padu etiopskog zrakoplova.

U tužbi stoji da je Boeing neispravno dizajnirao automatski kontrolni sustav leta.

Boeing je rekao da zasad ne može komentirati tužbu. 

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.