Oglasi

Aerodrom Frankfurt oborio rekord u broju putnika

Broj putnika koji su prošli kroz aerodrom u Frankfurtu prošle godine je porastao za 1,5 posto u odnosu na godinu ranije i premašio brojku od 70,5 miliona putnika.
Broj putnika iz decembra prošle godine ipak je manji za 1,2 posto u odnosu na isti period 2018. godineEPA - Ilustracija

Najveći njemački aerodrom u Frankfurtu oborio je rekord s više od 70 miliona putnika u prošloj godini, javlja Anadolija.

Prema informacijama na web stranici Fraport kompanije, koja radi pri aerodromu u Frankfurtu, broj putnika koji su prošli kroz aerodrom u prošloj godini porastao je za 1,5 posto u odnosu na godinu ranije.

U prošloj godini oborili su rekord sa 70,5 miliona putnika. Međutim, broj putnika iz decembra prošle godine manji je za 1,2 posto u odnosu na isti period 2018. godine.

I drugi aerodromi bilježe veći broj putnika

Aerodrom u Antalyji u prošloj godini koristilo je 35,5 miliona putnika što je povećanje od 10 posto.

Povećanja putnika u prošloj godini zabilježena su i na aerodromu Pulkovo u St. Petersburgu i kineskom Xi.

Njemačko udruženje aerodroma (ADV) očekuje da će se broj aviona koji koriste ovaj aerodrom, ove godine smanjiti za 2,9 posto, a broj putnika za 0,7 posto.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.