Advocaat: Srbija uvijek ide na pobjedu

Imamo dobar tim, u koji imam puno povjerenje i imam osjećaj da ćemo biti uspješni (AP)

Selektor nogometne reprezentacije Srbije Dick Advocaat rekao je danas kako vjeruje da će „Orlovi“ pobjedama nad Armenijom i Albanijom početi kvalifikacijski ciklus za Evropsko prvenstvo 2016. godine.

Srbija će 11. oktobra igrati sa Jermenijom u Erevanu, dok će tri dana kasnije dočekati Albaniju u Beogradu.

„Srbija uvijek ide na pobjedu i tako će biti u naredne dvije utakmice. Imamo dobar tim, u koji imam puno povjerenje i imam osjećaj da ćemo biti uspješni. Raduje me što smo pokazali timski duh, na čemu insistiram od mog dolaska“, rekao je holandski stručnjak na konferenciji za novinare, prenosi agencija Tanjug.

„Albanija je defanzivno jak tim i Armenija je sličnog mentaliteta, ali malo više voli da igra. Ne smijemo ih potcijeniti, pošto su izuzetno opasni.“

Na Advocaatovom spisku nalazi se i napadač Partizana Danko Lazović, koji se prije tri i po godine povukao iz nacionalnog tima.

„Oduvijek sam govorio kako želim igrače u nacionalnom timu koji su mi potrebni, a Danko je jedan od njih. Gledao sam ga u meču Lige Evrope protiv Tottenhama i vidio da ima kvalitetu i temperament kakav želim. Poznajem ga još iz vremena kada je igrao u Rusiji i vjerujem da će nam pomoći“, naveo je nekadašnji selektor Rusije.

Advocaat je rekao kako ga raduje forma nogometaša Liverpula Lazara Markovića, ali i efikasnost napadača Aleksandra Mitrovića i Filipa Ðorđevića.

„Iskreno, brine me što 50 posto igrača ne igra standardno u svojim klubovima. Ne volim da pozivam fudbalere koji ne igraju redovno, ali su Mitrović i (Matija) Nastasić odigrali korektno protiv Francuske. Moraju još napredovati i pratit ćemo ih na treninzima. Razmišljam i o tome da (Branislava) Ivanovića premjestim na štopera, iako više volim da igrači budu na pozicijama na kojim igraju u klubu“, kazao je Advocaat.

Zamjerke medijima

Selektor Srbije je istakao kako mu je drago što će teren na stadionu Partizana u Beogradu izgledati mnogo bolje nego u odnosu na meč protiv Francuske, kada je imao mnogo zamjerki. Dodao je kako je neprijatno iznenađen kako su mediji Srbije prenijeli njegov intervju holandskim novinama, u kojem je opisivao život u Srbiji.

„Iznenađen sam kako su pojedini mediji preveli moje izjave u Holandiji. Rekao sam da je Srbija prelijepa zemlja, ali da su tereni loši, a svi ćemo se složiti sa tom konstatacijom. Isto tako sam pričao da se država oporavlja od posljedica rata, za koje je potrebno vrijeme da se napreduje, ali i da se radi na tome. Nisam valjda glup da pričam loše o zemlji u kojoj radim“, zaključio je holandski stručnjak.

Na spisku se nalaze:

Golmani: Vladimir Stojković (Maccabi Haifa, Izrael), Željko Brkić (Udinese, Italija) i Predrag Rajković (Crvena zvezda).

Odbrana: Dušan Basta (Lazio, Italija), Branislav Ivanović (Chelsea, Engleska), Aleksandar Kolarov (Manchester City, Engleska), Matija Nastasić (Manchester City), Antonio Rukavina (Villareal, Španija), Nenad Tomović (Fiorentina, Italija), Duško Tošić (Genclerbirligi, Turska) i Stefan Mitrović (Freiburg, Njemačka).

Vezni red: Radosav Petrović (Genclerbirligi, Turska), Nemanja Matić (Chelsea, Engleska), Nemanja Gudelj (AZ Alkmaar, Holandija), Miloš Jojić (Borussia Dortmund, Njemačka), Zdravko Kuzmanović (Internazionale, Italija) i Aleksandar Ignjovski (Eintracht Frankfurt, Njemačka).

Napad: Dušan Tadić (Southampton, Engleska), Lazar Marković (Liverpool, Engleska), Filip Ðuričić (Mainz, Njemačka), Zoran Tošić (CSKA Moskva, Rusija), Filip Ðorđević (Lazio, Italija), Aleksandar Mitrović (Anderlecht, Belgija) i Danko Lazović (Partizan).

Srbija se nalazi u grupi I kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sa Portugalom, Danskom, Armenijom i Albanijom. U prvom kolu, Albanija je kao gost savladala Portugal sa 1:0, dok su Danci na svom terenu savladali Armence rezultatom 2:1.

Izvor: Agencije