Podijeli

m8GsyPuBCDo

Živjeti islam: BiH - 3. epizoda

U trećoj epizodi govorimo o roditeljima koji imaju troje djece i žele da njihova djeca na svim poljima daju maksimum od sebe.
Adem i Ajla Đonko su inžinjeri, ali njihov fokus su troje djece koja treniraju plivanje i karate. Maksimalno se trude da i obrazovanje i sport budu sredstvo da postanu uspješni i uzorni pozitivni primjeri iz života muslimana.
U ovoj epizodi govorimo i o profesoru sa Ekonomskog fakulteta u Sarajevu doktoru Tariku Zaimoviću, koji je svoj život posvetio sticanju i prenošenju znanja. I pored karijere ima uspješnu suprugu, koja je doktor nauka i četvero djece. Islam, nauka, tolerancija i suživot su njegove smjernice za uspješan život.
Svi ovi ljudi imaju vjeru Islam kao vrlo važan dio svog identiteta.Oni i pored profesionalnih dostignuća imaju uspješne bračne živote i odgajaju djecu da budu uspješni članovi ovog društva. Ovi akteri uspjšno spajaju svjetovne i duhovne obaveze u svojim životima.
Ovo je dokumentarni film o uspješnim ljudima, koji su napravili uspješne karijere, ali privatni život i porodica nisu trpili zbog toga. Kao ličnosti su se realizovali se i poslovno i privatno. Oni su korisni članovi društva u kojem živimo.
Ovo su pozitivni i interesantni primjeri kako se mogu u životu spojiti i karijera i porodica i duhovni život.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.