Podijeli

Zavišić: Počelo suđenje u predmetu Agram

Zavišić: Počelo suđenje u predmetu Agram

Čitanjem optužnice zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću i njegovim najbližim saradnicima, među kojima su i bivši direktori gradskih komunalnih preduzeća, počelo je suđenje za aferu Agram. Osam tačaka optužnice Bandića terete za zloupotrebu položaja i ovlaštenja jer je, kako tvrdi Uskok, davao nalog za zapošljavanje bliskih osoba bez potrebne stručne spreme i iskustva.
Tereti se i za korištenje službenog automobila u privatne svrhe kao i za zamjenu gradskog zemljišta onim kompanije Bramgrad manje vrijednosti. Najteža optužba, ona o namještanju kralju otpada Petru Pripuzu da dobije posao odvoza glomaznog otpada na štetu zagrebačke Čistoće, izbačena je iz optužnice. Svi optuženi izjasnili su se da se ne osjećaju krivim.

Suđenje Milanu Bandiću prati Nikolina Zavišić. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Oglasi