Podijeli

Zavišić: Plenković pozvao Jelenića da podnese ostavku

Zavišić: Plenković pozvao Jelenića da podnese ostavku

Hrvatska vlada sutra će pokrenuti proceduru razrješenja glavnog državnog tužioca Dražena Jelenića zbog članstva u tajnoj organizaciji masona ako ne podnese ostavku. 

Potvrdio je to hrvatski premijer Andrej Plenković, koji je rekao kako očekuje da Jelenić ipak podnese ostavku. Glavni državni tužilac ranije je rekao da nema namjeru da odstupi, ali je priznao da je od marta 2018. član masonske lože, iako zakon izričito zabranjuje članstvo u bilo kakvim političkim ili drugim organizacijama. Uz to, biznismen i ljekar Nikica Gabrić optužio je Jelenića da je tokom saslušanja u slučaju navodne ucjene od njega tražio uslugu. Glavni državni tužilac tvrdi suprotno - da je Gabrić pokušao uticati na njega, a obojica su članovi iste masonske lože.

Klub zastupnika SDP-a pozvao je Jelenića da odstupi jer je, kako su naveli, u procesu provjere za imenovanje prešutio informaciju da je član masonske lože.

U Zagrebu je Nikolina Zavišić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Oglasi