Podijeli

Zabrana televizijama: Ambasador UAE protiv prisustva Al Jazeere i N1

Zabrana za Al Jazeeru i N1: Ambasador UAE protiv prisustva dvije televizije

Ekipama televizija Al Jazeera i N1 zabranjen je ulazak na ceremoniju otvaranja vjetroparka "Čibuk 1" u Mramorku kod Kovina u Srbiji.

Kabinet predsjednika Srbije pozvao je novinare na praćenje ovog događaja. Ekipa Al Jazeere uredno se akreditovala u skladu sa instrukcijama kabineta Aleksandra Vučića, ali po dolasku na lokaciju predstavnici investitora saopštili su da ne možemo da prisustuvujemo događaju i da se tome protivi nedavno postavljeni ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata u Srbiji Mubarak al-Daheri.

Vjetropark "Čibuk" izgradila je kompanija Masadar iz Abu Dabija. Zvaničnom događaju prisustustovao je i predsednik Aleksandar Vučić, koji je rekao da je pokušao da ubijedi ambasadora da puste obe ekipe, ali da u tome nije uspio jer je, kako je rekao, riječ o privatnom posjedu kompanije iz Emirata.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Oglasi