Podijeli

Volonter za probnu vakcinu za covid-19: Nemam nuspojava, osjećam se sjajno

Volonter za probnu vakcinu za Covid-19: Nemam nuspojava, osjećam se sjajno

Simeon Courtie, volonter na probnom testiranju za vakcinu protiv Covida-19 na Univerzitetu u Oxfordu u Velikoj Britaniji, za Al Jazeeru opisuje svoje iskustvo i razloge učešća u tom procesu.

Na više od stotinu potencijalnih vakcina protiv te bolesti rade deseci kompanija, laboratorija i timova naučnika širom svijeta. Međutim, i najnaprednija testiranja još su u ranoj fazi.

U emisiji Kontekst analiziramo i koje su farmaceutske kompanije najbliže otkriću vakcine i kakvi su dometi potencijalnih lijekova za oboljenja od korona virusa.

Kako se odvijaju prva testiranja i hoće li vakcine biti dostupne svima na svijetu?

O tome govore: Simeon Courtie, volonter na probnom testiranju za vakcinu protiv Covida-19 na Univerzitetu u Oxfordu, inače savjetnik iz oblasti komunikacija, i Dušan Bogunović, profesor na katedri za mikrobiologiju Univerziteta Mount Sinai School of medicine u New Yorku, porijeklom iz Srbije.

Voditeljica je Ivana Momčilović-Odobašić, a emisiju je uredio Dragan Stanimirović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Oglasi