Podijeli

Uhapšeni tokom nereda u Budvi pušteni na slobodu

Uhapšeni tokom nereda u Budvi pušteni na slobodu

Policija i građani i jutros su ispred Opštine Budva, gdje je za sada situacija mirna.

Predstavnici Specijalnog državnog tužilaštva izuzimaju dokumentaciju iz opštine koja je danas zatvorena. Bivši gradonačelnik i bivši predsjednik Skupštine opštine zaustavljeni su ispred kordona policije na ulazu u zgradu. Zbog nereda u Budvi juče je uhapšeno 17 osoba, povrijeđena su četiri policajca.

Takođe, na desetine građana lišeni su slobode u drugim gradovima. Oni su se okupili ispred centara bezbjednosti protestujući zbog privođenja članova DF-a i Demokrata u Budvi. Policija je juče u Budvi, bacila suzavac nakon što je građanima izdato upozorenje da se raziđu.

Vlada Crne Gore najoštrije je osudila nasilje i izgrede, te poziva nadležne organe da odlučno i zakonito spriječe, suzbiju i sankcionišu svaki pokušaj podrivanja demokratije i ugrožavanja mira i sigurnosti naših građana.

Više informacija donosi Sinan Šarić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Oglasi