Podijeli

Tegeltija: Prioritet je ekonomija, odblokirati procese

Tegeltija: Prioritet je ekonomija, odblokirati procese

Početkom decembra bit će održana sjednica Parlamenta Bosne i Hercegovine na kojoj se očekuje potvrda Zorana Tegeltije na poziciju predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH. 

Tegeltija, u prvom obraćanju nakon političkog dogovora za njegovo imenovanje, kaže da će se provesti ranije postignuti dogovor SNSD-a, HDZ-a i SDA-a o raspodjeli resora, te da neće bit odstupanja od tog dogovora.

Prema njemu SNSD-u i strankama uz nju osim mjesta predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH pripale su i pozicije ministara vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, ljudskih prava i izbjeglica i prometa i komunikacija.

HDZ-u pozicije ministara finansija, civilnih poslova i pravde, a SDA-u ministarstva vanjskih poslova, sigurnosti i odbrane.

Tegeltija je istakao da će ekonomija biti centralna tema u radu Vijeća ministara pod njegovim vodstvom.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Oglasi