Podijeli

Subotić: Barikadama spriječen prolaz Vučića

Subotić: Barikadama spriječen prolaz Vučića

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, zbog blokade puteva koje su organizirali veterani Oslobodilačke vojske Kosova, nije posjetio selo Banje u kojem živi nekoliko stotina Srba.

Vučić je, drugog dana boravka na Kosovu, trebalo da posjeti i ovo selo koje se nalazi nedaleko od Mitrovice. Vlada Kosova saopćila je da je posjeta otkazana iz sigurnosnih razloga. Vučić je pokušao da dođe u ovo selo ali se nakon razgovora s kosovskim policajcima vratio u Mitrovicu. Građani koji su se pridružili veteranima OVK-a na blokadama kažu da neće dozvoliti predsjedniku Srbije da prolazi kroz regiju Drenice jer se nije izvinio za zločine počinjene nad Albancima tokom rata na Kosovu. Više detalja donosi novinar Al Jazeere Marko Subotić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Oglasi