Sportski magazin

Sportski magazin – 25.09.2017.

Američki predsjednik Donald Trump, ujedinio je sportsku Ameriku. Nakon komentara na račun igrača NFL i NBA lige, uslijedile su brojne reakcije. Bunt protiv američkog predsjednika predvode tamnoputi sportisti, ali njihov stav podržavaju i bijelci. Košarkaši Crvene zvezde pripremaju se za novu sezonu u kojoj će predstaviti novog trenera, ali i novu ekipu. Dušan Hadži Nikolić […]

Američki predsjednik Donald Trump, ujedinio je sportsku Ameriku. Nakon komentara na račun igrača NFL i NBA lige, uslijedile su brojne reakcije. Bunt protiv američkog predsjednika predvode tamnoputi sportisti, ali njihov stav podržavaju i bijelci.

Košarkaši Crvene zvezde pripremaju se za novu sezonu u kojoj će predstaviti novog trenera, ali i novu ekipu. Dušan Hadži Nikolić donosi priču o regionalnom košarkaškom prvaku.

Jedan od najboljih evropskih košarkaških stručnjaka, Dimitrios Itouids iz moskovskog CSKA, dao je intervju novinaru Al Jazeere, Borisu Gagiću.

Dvije godine nakon što je okončao igračku karijeru, Rio Ferdinand se odlučio za novi sportski izazov – da navuče rukavice i uđe u ring. Las Vegas će od ove sezone prvi put imati hokejaški tim u NHL ligi.

Donosimo priču i o maratonu Stonskim zidinama na Pelješcu.