Sportski magazin

Sportski magazin – 23.03.2015.

Odigran je El Clásico, derbi u kojem je Barcelona pobijedila Real i time napravila veliki korak na putu ka tituli prvaka Španije. Sa našim gostom Ljubinkom Drulovićem bivšim reprezentativcem Srbije i nogometnim trenerom razgovarali smo o tome može li se Real vratiti na pobjednički kolosjek i opet zakomplicirati utrku za šampionski naslov.    Sa Drulovićem […]
Odigran je El Clásico, derbi u kojem je Barcelona pobijedila Real i time napravila veliki korak na putu ka tituli prvaka Španije. Sa našim gostom Ljubinkom Drulovićem bivšim reprezentativcem Srbije i nogometnim trenerom razgovarali smo o tome može li se Real vratiti na pobjednički kolosjek i opet zakomplicirati utrku za šampionski naslov. 
 
Sa Drulovićem razgovaramo i o nastavku nogometnih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Od svih reprezentacija iz naše regije, Srbija ima najtežeg protivnika, Portugal. Selektor Srbije Radovan Ćurčić govori o odabiru igrača za ovaj susret i šansama njegovog tima protiv Portugala. 
 
Završena je skijaška sezona u kojoj su dominirali austrijski skijaši. Ana Fenninger i Marcel Hirscher osvojili su velike kristalne globuse.
 
Donosimo priču sa Pirineja, tamo je  održano Svjetsko prvenstvo u skijanju za novinare, na kome su dominirali slovenački predstavnici. 
 
Urednik i voditelj sportskog magazina je Emir Delić