Sportski magazin

Sportski magazin – 19.09.2016.

Ovosedmično 223. izdanje Sportskog magazina Al Jazeere Balkans donosi pet aktuelnih tema.   Hrvatska Davis cup reprezentacija proživjela je vikend iz snova. Savladala je Francusku i dobila protivnika kojeg je željela u finalu, pa će se od 25. do 27. novembra za prestižni trofej boriti kod kuće protiv Argentine. U Zadru je s teniskim veličinama […]
Ovosedmično 223. izdanje Sportskog magazina Al Jazeere Balkans donosi pet aktuelnih tema.
 
Hrvatska Davis cup reprezentacija proživjela je vikend iz snova. Savladala je Francusku i dobila protivnika kojeg je željela u finalu, pa će se od 25. do 27. novembra za prestižni trofej boriti kod kuće protiv Argentine. U Zadru je s teniskim veličinama razgovarao Momir Jelovac.
 
Dolaskom Bogdana Tanjevića prošle jeseni, crnogorska košarka se vratila u elitu. Dobru atmosferu i velike ambicije nije pokvario ni poraz od Gruzije u završnom kolu kvalifikacija, kad su obje reprezentacije već prethodno osigurale Eurobasket. Priča Milice Marinovića iz Bara.
 
Leonardo – u umjetnosti i historiji čovječanstva to ime mnogo znači. U kontekstu beogradskog nogometnog derbija to ime se također izdvaja – i možda još ni ne znamo koliko je značajan pogodak 24-godišnjeg Brazilca Leonarda da Silva Souze za budućnost Partizana i rasplet sezone prvenstva Srbije. Opširnije – Dušan Hadži Nikolić.
 
Liga prvaka igrat će se i u Bosni i Hercegovini. Nogometašice kluba SFK Sarajevo, sinonim su za ženski nogomet u svojoj državi, ali i regiji. Treći put dovest će najprestižnije evropsko takmičenje u domovinu. Ovog puta imaju ambicije za prvi plasman u osminu finala. Reportaža Harisa Slate.
 
U američkom profesionalnom sportu igrači godinama svojim izjavama nisu izlazili iz sfera sporta kako bi, prije svega, zaštitili primanja i bogate ugovore. Igrač američkog nogometa Colin Kaepernick odlučio je to promijeniti, kako bi stao u zaštitu manjina i pokrenuo nacionalnu debatu o socijalnoj nepravdi u SAD-u. Istražuje Mustafa Radončić.
 
Urednik i voditelj je Tomislav Cvitković.