Podijeli

Smiljanić: Predstavnici RS-a obustavljaju rad u državnim institucijama

Smiljanić: Predstavnici RS-a obustavljaju rad u državnim institucijama

Predstavnici svih stranaka iz bh. entiteta Republika Srpska u Parlamentu BiH i drugim državnim institucijama odlučili su obustaviti rad zbog nedavne odluke Ustavnog suda BiH o Zakonu o poljoprivrednom zemljištu RS-a.

Odluku su donijeli na sastanku, koji je organizirala entitetska predsjednica Željka Cvijanović. Pojasnila je kako će ta odluka biti na snazi do usvajanja novog Zakona o Ustavnom sudu BiH, u kojem neće biti stranih sudaca. Osim toga, zatražit će i hitno zasjedanje Narodne skupštine RS-a. Ustavni sud BiH nedavno je osporio član entitetskog Zakona o poljoprivrednom zemljištu, kojim bi javna poljoprivredna dobra bila uknjižena kao vlasništvo Republike Srpske uz pojašnjenje da to zemljište može jedino biti imovina države BiH.

Ljiljana Smiljanić je u Banjoj Luci.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Oglasi