Podijeli

Shea: I danas mislim da su NATO udari bili opravdani

Shea za AJB: Da NATO nije udario, krvoproliće bi bilo veće

Na 20-tu godišnjicu bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije, predstavnici ambasada Kanade, Francuske, Italije, Njemačke, Holandije, Norveške, Ujedinjenog Kraljevstva i SAD-a u Srbiji, uputili su zajedničku izjavu saučešća.

"Pamtimo 24. mart kao dan kada je diplomatija podbacila i izražavamo iskreno žaljenje zbog civilnih žrtava tokom događaja iz 1999. godine. Saučestvujemo sa bolom svih onih koji su u ratovima 90-ih izgubili svoje najmilije. Čuvajući uspomenu i sjećanje na njih, riješeni smo da uložimo još više napora kako bismo doprinijeli trajnom miru i stabilnosti u regionu", navodi se u zajedničkoj izjavi.

U povodu 20 godina od početka NATO udara, gost Al Jazeere bio je Jamie Shea, portparol Alijanse u vrijeme bombardovanja Jugoslavije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Oglasi