Podijeli

Šehić: Odluka CIK-a nije u skladu sa zakonom

Šehić: Odluka CIK-a nije u skladu sa zakonom

Sud Bosne i Hercegovine je od državnog parlamenta zatražio dokumentaciju o izboru članova Centralne izborne komisije nakon što mu je podnijeta žalba na izbor članova tog tijela. 

Odluku Predstavničkog doma Parlamenta BiH o izboru članova Centralne izborne komisije problematizovali su i vladajući SNSD i HDZ BiH.

Smatraju da je nezakonita. U međuvremenu, SNSD je uputio Ustavnom sudu zahtjev za ocjenu ustanovnosti odluke CIK-a da izbore, zakazane za 4. oktobar, odloži za 15. novembar.

Centralna izborna komisija je donijela tu odluku jer sredstva za održavanje izbora nisu bila izdvojena u zakonskom roku.

 

Gost Al Jazeere bio je Vehid Šehić, iz Foruma građana Tuzla i bivši član Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Oglasi