Podijeli

Sarajevo Talks: Arapsko proljeće - sedam godina poslije

Sarajevo Talks: Arapsko proljeće - sedam godina poslije

U Sarajevu se održava konferencija "Sarajevo Talks, Arapsko proljeće - sedam godina poslije", u organizaciji Al Jazeere Balkans.  

Svjetski i domaći stručnjaci analizirali su trenutna geopolitička dešavanja. Bliski Istok od 2011. do danas prolazi kroz dramatične promjene, čulo se tokom konferencije. Sukobi u tom turbulentnom dijelu svijeta, strane vojne intervencije, rast broja militantnih grupa, nasilje koje je podijelilo države koje su prije toga bile prilično slabe, teme su koje su bile u fokusu prve u nizu ovakvih konferencija u Sarajevu. Govorilo se i o mogućim scenarijima za budućnost Bliskog Istoka.

Na konferenciji su govorili David Hearst, glavni urednik Middle East Eyea, Galip Dalay, direktor za istraživanja Shark Foruma, Kamal Alam, sigurnosni analitičar s RUSI instituta, Ahmet Alibašić, direktor Centra za napredne studije, i Edhem Fočo, direktor Al Jazeera Media Networka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.