Podijeli

Ritam Balkana: Matija i Vasil - Matija Dedić i Vasil Hadžimanov

Ritam Balkana: Matija i Vasil - Matija Dedić i Vasil Hadžimanov

Dvojica najuspješnijih jazz muzičara Balkana, koji se poznaju od djetinjstva i čiji životni putevi se nevjerovatno podudaraju, prvi put su svirali zajedno na proteklom opatijskom Liburnia jazz festivalu. Ovaj koncert zabilježile su jedino kamere Al Jazeere.

Matija Dedić i Vasil Hadžimanov odrasli su u poznatim muzičkim porodicama. Sinovima nekadašnjih zvijezda jugoslovenske zabavne muzike Gabi Novak i Aresena Dedića, odnosno Senke Veletanlić i Zafira Hadžimanova, put muzike bio je očekivan, ali i smješten u mnogo surovije i najizvjesnije vremenske okvire. Karijere jazz pijanista gradili su uz potpunu posvećenost. Danas su simboli jazza u Hrvatskoj I Srbiji.

U Opatiji, gradu čiji je festival proslavio njihove roditelje, kao i Vasilovu tetku Biseru Veletanlić, otvorili su novu muzičku priču, logičnu i očekivanu.

Ispričali su je u Ritmu Balkana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Oglasi