Podijeli

6Co3ZhH7-nI

Ritam Balkana: Mala moćna muzika

„Mala moćna muzika“ - naslov je druge epizode novog serijala Al Jazeerinog „Ritam Balkana“, koja je istražuje urbanu muziku Prištine i Kosova.

Nesumnjivo, ova scena je najveća nepoznanica na mapi kulturnih zbivanja u regiji. Ne samo danas, već je to bila i u vrijeme zajedničke socijalističke države.

 

Neki od najpoznatijih kosovskih muzičara i kreatora kulturnog života govore o svom stavralaštvu, problemima sa kojima najčešće suočavaju, regionalnoj saradnji i vrijednostima koje žele da afirmišu u tamošnjem društvu.

 

Emisija, takođe, otkriva kako jazz, blues, ska i drugi muzički žanrovi, prezentovani u maniru jedne velike muzičke porodice, funkcioniše u Prištini i zbog čega tekstovi popularnog repera ponekad unose nemir. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Oglasi