Podijeli

RrDcNSzCZoo

Recite Al Jazeeri: Ševko Omerbašić

Gost novog izdanja emisije Recite Al Jazeeri je Ševko Omerbašić, islamski teolog, nekadašnji muftija zagrebački i dugogodišnji čelnik Islamske zajednice u Republici Hrvatskoj.

Omerbašić govori o radu Islamske zajednice, odnosu vjerskih zajednica i države, položaju muslimana u Hrvatskoj, njihovom učešću u izgradnji hrvatske države i općenito o odnosu hrvatskog društva prema muslimanima.

O izboru novog reisu-l-uleme, odnosu vjere i politike te činjenici da se vjerski velikodostojnici pokušavaju baviti i politikom, kao i o stanju u muslimanskom svijetu, odsustvu etike i pomanjkanju uvažavanja istinskih tradicijskih vrijednosti islamskog društva sa gospodinom Omerbašićem u Sarajevu je razgovarao naš Adnan Rondić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Oglasi