Podijeli

Recite Al Jazeeri: Saša Radulović

Gost emisiji Recite Al Jazeeri je Saša Radulović, ministar privrede Srbije u ostavci. Radulović govori o razlozima ostavke i aktuelnom političkom, privrednom i društvenom stanju u Srbiji. Kaže da je prvi potpredsjednik Vlade Aleksandar Vučić glavni kočničar svih reformi i da nema kapaciteta, znanja niti volje da uradi bilo šta za promjenu stanja.

Unaprijedio je „stranačko zapošljavanje“ i “ burazersku ekonomiju“ i nastavio izgrađivati „parazitski sistem“. Radulović dalje tvrdi da se premijer Dačić „ne miješa u svoj posao“, da na sjednicama Vlade nije bilo nijedne ozbiljne rasprave.

Tvrdi da su sindikalne vođe politički instruirane, privatizacija je pljačkaška, a ugovor s Etihadom štetan za Srbiju. Potpuno su propali sistemi zdravstvene i socijalne zaštite, a samo za socijalnu zaštitu godišnje se, u Srbiji, troši milijarda i po eura. Ministar u ostavci govori i o svojim razlozima za ulazak u politiku i zaključuje da nova Vlada Srbije „na čelu s Vučićem“ neće imati nijedno rješenje. Sa Sašom Radulovićem razgovarao je Marko Subotić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Oglasi