Podijeli

Recite Al Jazeeri: Ranko Rajović

Recite Al Jazeeri: Ranko Rajović

Specijalista neurofiziologije, osnivač Mense u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Sloveniji i Crnoj Gori. UNICEF-ov saradnik na projektu ranog podsticanja intelektualnog razvoja djece te osnivač Odsjeka za talente Nikola Tesla Centra - doktor Ranko Rajović.

Za Al Jazeeru govori o posebnom sistemu učenja koji je osmislio za rani razvoj intelektualnog potencijala djece te šta je funkcionalno znanje.

NTC program razvija brzinu razmišljanja i zaključivanja kod djece  te ruši stereotipe tradicionalnih metoda reproduktivnog učenja. Zvanično je akreditovan u deset zemalja Evrope, a primjenjuje se u 28 evropskih država, među kojima su i zemlje nastale raspadom Jugoslavije. Od oktobra Nikola Tesla Centar bit će otvoren u Sarajevu.

Autorica emisije je Žana Kovačević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Oglasi