Podijeli

Recite Al Jazeeri: Nebojša Radmanović

Gost novog izdanja emisije Recite Al Jazeeri je predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Nebojša Radmanović.

Predsjedavajući Radmanović je govorio o aktuelnoj krizi u BiH i njenim uzrocima, odgovornosti bh. političkih lidera i dužnosnika međunarodne zajednice za postojeće stanje. Istakao je da međunarodna zajednica još želi upravljati Bosnom i Hercegovinom i da, zbog toga, ova država nije suverena.

Rješenje političke krize u BiH Radmanović vidi u provođenju posljednjeg sporazuma četvorice političkih lidera. Nema razloga za nesporazume oko granice Bosne i Hercegovine sa Hrvatskom, rekao je Radmanović.

Izrazio je uvjerenje da se Hrvatska, nakon ulaska u Evropsku uniju, neće prema BiH odnositi kako se drugi, poput Slovenije, odnose prema Hrvatskoj. S Nebojšom Radmanovićem, predsjedavajućim Predsjedništva Bosne i Hercegovine u Sarajevu je razgovarao naš Saša Delić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Oglasi