Podijeli

Recite Al Jazeeri: Franjo Topić

Gost novog izdanja emisije Recite Al Jazeeri je dr. Franjo Topić, univerzitetski profesor, teolog i predsjednik Hrvatskog kulturnog društva Napredak. Profesor Topić govori o krizi i njenim uzrocima u Bosni i Hercegovini, o nacionalnom pitanju, odnosu prema manjinama, pritiscima i međureligijskom dijalogu, te postavlja tezu da u regiji još nije bilo istinskog suočavanja s prošlošću.

O tome koliko je česta zloupotreba nacionalnog u cilju osiguranja privilegija i vlastitih interesa pojedinaca kao i o odnosima zvaničnog Zagreba i Beograda prema Bosni i Hercegovini, o 110 godina HKD Napredak, odnosu vjerskog i svjetovnog, planiranju budućnosti i značaju blagdana s profesorom Topićem u Sarajevu je razgovarao naš Saša Delić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Oglasi