Podijeli

Recite Al Jazeeri: Ahmet Davutoglu

Ahmet Davutoglu iznosi zamjerke na izvještaje zapadnih medija o demonstracijama u Turskoj i poredi te izvještaje s onim što su isti mediji objavili (ili uopšte nisu objavili) o demonstracijama u evropskim gradovima ili u Americi.

Govori o ratu u Siriji, korištenju hemijskog oružja, položaju i ulozi Turske u rješavanju tog sukoba, o odnosima s Izraelom, Iranom i Irakom, a posebno o odnosima Turske s Egiptom, Katarom i Saudijskom Arabijom.

Interes Turske je i dalje priključenje Evropskoj uniji, kaže ministar Davutoglu, ističući da je Turska zemlja demokratije, prava i pravde i da Evropi može ponuditi multikulturalnost.

Pita se kome smeta razvoj Turske u posljednjih deset godina.

O demonstracijama u Istanbulu i drugim turskim gradovima, te medijskom izvještavanju o tim demonstracijama, odnosima u regiji i odnosima Turske sa pojedinim zemljama Bliskog i Srednjeg istoka s ministrom Davutogluom u Istanbulu je razgovarao Jamal Elshayyal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Oglasi