Podijeli

Rasprava u Parlamentu FBiH: Neslaganje o novoj većini, HDZ traži prekid

Rasprava u Parlamentu FBiH: Neslaganje o novoj većini, HDZ traži prekid

Nakon višesatne rasprave, na zahtjev Kluba stranaka okupljenih oko HDZ-a, prekinuta je sjednica Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH.
Šef tog kluba Mladen Bošković prethodno je pojasnio da prekid traži u ime parlamentarne većine koja će tek biti uspostavljena u ovom domu. Uz HDZ, kako se iskristaliziralo tokom rasprave, koja je povremeno prerastala u svađu, novu većinu činile bi SDA, Demokratska fronta Željka Komšića i SBB Fahrudina Radončića.

Zastupnici Naše stranke i SDP-a tvrde da je prekid sjednice crvena linija koja će odvesti ka političkoj krizi i blokadi kakva postoji na državnoj razini.
S druge strane, u DF-u tvrde da ni nakon dvije sedmice, koliko je potrebno da se nova većina uspostavi, neće biti kasno da Parlament nastavi s radom.

Nadina Maličbegović donosi više informacija iz Sarajeva.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Oglasi