Podijeli

Puljić o reakcijama na američko povlačenje iz iranskog sporazuma

Puljić o reakcijama na američko povlačenje iz iranskog sporazuma

Američki predsjednik objavio je odluku o povlačenju iz nuklearnog sporazuma sa Iranom.
Donald Trump je istakao da je sporazum trebao omogućiti zaštitu Amerike i saveznika, ali nije uspio zaustaviti Iran u razvoju nuklearnog oružja.
Teheranu će u narednom periodu biti uvedene oštre sankcije, kao i svima koji budu sarađivali sa Iranom u nuklearnim aktivnostima.
Izrael je prvi pozdravio Trumpovu odluku, dok su evropske zemlje iskazale žaljenje zbog poteza za koji kažu da je doveo u pitanje sistemsko zaustavljanja razvoja nuklearnog oružja.
Iranski predsjednik je istakao da nije iznenađen Trumpovom odlukom, te da će Teheran sa drugim zemljama nastaviti razgovore o ovom pitanju.

O prvim reakcijama i mogućim posljedicama američkog povlačenja iz nuklearnog sporazuma s Iranom izvještava Ivica Puljić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Oglasi