Podijeli

Poruke Muriza Memića i Suzane Radanović sa protesta u Sarajevu

Poruke Muriza Memića i Suzane Radanović sa protesta u Sarajevu

U centru Sarajeva održan je 18. protest koji je organizovala porodica Dženana Memića, mladića koji je stradao pod nerazjašnjenim okolnostima u februaru 2016. godine.

Porodica je nezadovoljna odlukum Vrhovnog suda Federacije BiH, koji je prihvatio žalbu kantonalnog tužilaštva u Sarajevu na oslobađajuću presudu Ljubi i Bekriji Seferoviću, optuženima za Dženanovu smrt. Vrhovni sud naložio je novo saobraćajno vještačenje iako je u prvostepenoj presudi Kantonalni sud naveo kako nema dokaza da se uopšte dogodila saobraćajna nesreća. Novo suđenje počinje 2. jula. Muriz Memić, otac stradalog Dženana, rekao je da će, ukoliko državno tužilaštvo ne riješi slučaj, on pravdu uzeti u svoje ruke. 

U Sarajevo je stigla i Suzana Radanović, majka Davida Dragičevića, mladića čija je također nerazjašnjena smrt u Banjoj Luci u ožujku 2018. godine potaknula najveće do sada prosvjede protiv vlasti u bh. entitetu Republika Srpska.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Oglasi