Podijeli

Popović: Uvijek možete očekivati incidente na skupovima protiv Vučića

Popović: Uvijek možete očekivati incidente na skupovima protiv Vučića

Organizatori protesta "1 od 5 miliona" zahtijevaju od vlasti i Vojno-sigurnosne agencije Srbije hitan odgovor ko je naredio prebijanje demonstranata sinoć pred zgradom Predsjedništva u Beogradu.

Kako su istakli, uoči protesta od osiguranja su dobili usmeno obećanje kako će njihovoj delegaciji biti dozvoljeno da u Predsjedništvu ostavi papir sa zahtjevima za slobodne izbore, što im je potom zabranjeno. Pokušali su probiti ogradu i tada je došlo do sukoba. Jedan od aktivista Srđan Marković pokazao je ozljede i poručio opoziciji da razgovarajući s predstavnicima vlasti o izbornim uvjetima postaju dio farse. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić tvrdi da je sinoć vojna policija djelovala u skladu sa zakonom. Gost Al Jazeere u Beogradu je direktor Centra za praktičnu politiku Dragan Popović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Oglasi