Podijeli

Parodi: Nismo zadovoljni novim Nacrtom zakona o pravima veterana

Parodi: Nismo zadovoljni novim Nacrtom zakona o pravima veterana

Nakon prvog razmatranja zakona, zbog kojih je obustavljena isplata tranše MMF-a Bosni i Hercegovini, iz te institucije poručuju da će tako i ostati, izjavili su za Al Jazeeru.
Stopirano je 38 miliona eura jer su uoči donošenja odluke o isplati, entitetske vlade predložile zakone koji utiču na fiskalnu stabilnost budžeta.
Dok god se ne izvrše adekvatne analize, novac neće biti isplaćen, jer svaka izmjena zahtjeva dodatne pregovore i dolazak misije u BiH.
Zabrinutost MMF-a izaziva zakon koji je usvojila Republika Srpska kojim se u javnom sektoru povećavaju plate i neoporezivi deo za računanje poreza na dohodak. 
MMF je nezadovoljan i nacrtom zakona o pravima i beneficijama veterana, koji je usvojila Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, a za koji će se, kako tvrdi vlast, iz budžeta godišnje izdvajati dodatnih sedam miliona eura. 

Brojka za koju rezidentni predstavnik MMF-a u BiH Francisco Parodi smatra da će biti mnogo veća.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Oglasi