Podijeli

Palokaj: Bez pravog napretka u procesu proširenja EU

Palokaj: Bez pravog napretka u procesu proširenja EU

Komesar za proširenje Evropske unije Johannes Hahn, vanjskopolitičkom odboru Evropskog parlamenta predstavio je izvještaj o proširenju za zemlje zapadnog Balkana i Tursku.
Hahn je preporučio da Vijeće otvori pregovore s Albanijom i Sjevernom Makedonijom. Istaknuo je i da Beograd i Priština moraju izbjegavati provokacije, te da BiH mora provesti reforme na svim razinama bez odgađanja, a mišljenje o statusu kandidata za tu zemlju, članice Evropske unije razmatrat će tek nakon što u BiH bude sastavljena vlast na svim razinama. Pojasnio je da se u Uniju ne može uvoziti nestabilnost, te da cijela regija mora raditi na saradnji i pomirenju. Potrebno je, kaže, i poboljšati standard građana Zapadnog Balkana.

Gost Al Jazeere u Briselu bio je novinar Augustin Palokaj.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Oglasi